Foto van mees soffers in uniform

19 december 2016

Mees Soffers, trans ambassadeur van TNN

TNN startte in 2016 een nieuw project. Hierin staan transgender personen die actief zijn in de emancipatiestrijd centraal. Deze ware trans ambassadeurs hebben een belangrijke rol. Zij kunnen TNN ondersteunen bij het signaleren van problemen en ontwikkelingen. Daarnaast kunnen ze de standpunten van TNN uitdragen. Informeel gebeurt dit natuurlijk al. Nu gaan we het officieel maken.

MEES SOFFERS

Mees Soffers is in 1971 geboren en getogen in Breda, waar zij nog steeds woont.

Sinds 1990 is Mees in dienst bij de Koninklijke Landmacht, bij het wapen van de Verbindingsdienst. Tijdens haar dienstperiode is zij uit de kast gekomen als transgender. In het begin heeft ze hierdoor doodsbedreigingen ontvangen aan haar adres, gelukkig is dit nu verleden tijd.

“Na diepen dalen ligt het nieuwe leven voor je.”

Mees zet zich vanaf 2007 in als netwerker bij Stichting Homoseksualiteit en Krijgsmacht (SHK). Op open dagen van de krijgsmacht is zij een vraagbaak op het gebied van transgender personen bij defensie (zie foto).

In 2010 heeft Mees zichzelf aangemeld bij de Polikliniek Genderdysforie van het VUmc. Haar geslachtsaanpassende operatie heeft ze op 7 december 2013 gehad.

Wil je Mees uitnodigen als Trans Ambassadeur? Neem dan contact met ons op.

Ben jij actief voor de transgender emancipatie? Lees hier dan meer over het Trans Ambassadeurschap.

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com