Nieuw transgender infopunt voor alle vragen over trans-zijn

Transgender Netwerk Nederland en Transvisie lanceren op dinsdag 2 juni 2020 een nieuwe informatielijn voor transgender mensenDe twee belangenorganisaties bundelen hun expertise op medisch en maatschappelijk gebied. “Een aanwinst voor alle transgender mensen en hun omgeving.”

Waar kun je terecht als je een borstvergroting wilt maar er geen geld voor hebt? Hoe kom je in contact met andere ouders van transgender kinderen? Hoe zorg je als organisatie voor een genderinclusieve werkvloer? Waar begin je als je een ander geslacht in je paspoort wilt? Met alle vragen over transgender kun je vanaf 2 juni terecht bij het Transgender infopunt NL.

“De behoefte aan informatie is groot,” zegt Brand Berghouwer, voorzitter van Transgender Netwerk Nederland (TNN). “Daarom zijn we hartstikke blij dat we samen met Transvisie mensen nóg sneller kunnen helpen met vragen over hun eigen transitie, die van familieleden, of cliënten en andere trans-gerelateerde vragen.”

“Het grote voordeel van de nieuwe telefoonlijn is dat er één nummer is en dat we je sneller kunnen helpen.”

Lisa van Ginneken, voorzitter van Transvisie, is trots dat het nieuwe informatiepunt nu een feit is. “We vullen elkaar als organisaties goed aan. Transvisie heeft kennis van medische zaken, bij TNN kun je weer terecht voor maatschappelijke en juridische vragen. We werken al veel samen, maar met dit nieuwe gezamenlijke informatiepunt is dat voor de informatiezoeker ook duidelijk. Dat is een aanwinst voor alle transgender mensen en hun omgeving.”

Als je belt naar het nieuwe nummer 085 130 3846 krijg je een medewerker van TNN of Transvisie aan de lijn. Deze beantwoordt je vraag óf verbindt je door met iemand die meer kennis over het onderwerp heeft. “In het verleden verwezen we bij sommige vragen door naar het telefoonnummer van onze collega-organisatie,” licht Van Ginneken toe. “Het grote voordeel van de nieuwe telefoonlijn is dat er één nummer is en dat we je sneller kunnen helpen.”

Laagdrempelig

De huidige nummers van de organisaties blijven bestaan. Maar als je niet zeker weet welke van de twee je het beste kunt bellen, is er straks het algemene nummer van het Transgender infopunt NL. Het laagdrempelige karakter is belangrijk, vinden Berghouwer en Van Ginneken. “Mensen weten ons altijd goed te vinden. Maar we willen het zo makkelijk mogelijk maken voor mensen om met hun vraag naar ons toe te komen,” aldus de voorzitters.

“Zeker in coronatijd, wanneer je niet zomaar mensen kunt ontmoeten en informatie kunt uitwisselen, willen we dat mensen geen drempel ervaren om met hun vragen naar ons toe te komen,” benadrukken ze. “Iedereen heeft het recht om zichzelf te zijn, en samen kunnen we dat mogelijk maken.”

Transgender infopunt NL gaat met de grootst mogelijke zorgvuldigheid om met de persoonlijke gegevens van mensen die contact opnemen. Bekijk de privacyverklaring hier.

Update: vanaf maandag 3 juli 2023 is het infopunt bereikbaar op ma – di – wo – do van 14.00-17.00 uur

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com