Foto van een groep studenten met paarse ballonnen en kleding en de tekst "paarse vrijdag"

10 december 2018

Paarse Vrijdag 2018 bij jou op school

Op vrijdag 14 december wordt er op honderden scholen in Nederland aandacht besteed aan de Paarse Vrijdag. Op deze dag dragen mensen de kleur paars om hun solidariteit te tonen met lhbti+ jongeren. Ook organiseren GSA-commissies op scholen allerlei activiteiten om deze dag onder de aandacht te brengen.

Vraag jij je af hoe je genderdiversiteit ook beter op de kaart kunt zetten tijdens de Paarse vrijdag op de school waar je studeert of werkt? Dan hebben wij een paar tips voor je:

Expert

Vraag een expert of ervaringsdeskundige! Hiervoor kun je TNN mailen en dan kunnen wij met jou kijken naar de mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een gastles voor leerlingen of docenten.

Toiletkit

Ga aan de slag met de Toilet Kit om ervoor te zorgen dat er bij jou op school genderneutrale toiletten ingericht worden. Volgen deze link om de TNN Toilet Kit te bestellen.

magazine

Een echte aanrader is het eenmalige magazine Genderexpressie onder de aandacht te brengen. Het is gemaakt door studenten van de Fotovakschool en brengt op een mooie manier genderexpressie in woord en beeld. Stuur ons een mailtje en krijg het magazine gratis toegestuurd.

tip

Als laatste geven we nog een tip mee van onze ambassadeur Laurens Zevenbergen:

“Maak lgbti bespreekbaar, ook als je ziet dat iemand uit de groep het zelf niet kan. Als die persoon hoort dat jij lgbti personen steunt, dan kan dat toch helpen.”

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com