Foto Remke

17 januari 2023

Remke Verdegem is de nieuwe voorzitter van Transgender Netwerk

Sinds 1 januari 2023 heeft Transgender Netwerk een nieuwe voorzitter: Remke Verdegem. Zij volgt Brand Berghouwer op die zijn termijnen als voorzitter heeft volgemaakt. Remke is sinds 2020 bestuurslid van Transgender Netwerk.

“Een gelijkwaardige, genderdiverse en genderinclusieve samenleving, waar iedereen gewoon kan zijn wie die is, dat is waar ik mij als voorzitter van Transgender Netwerk sterk voor wil maken,” zegt Remke Verdegem.

Remke zet zich al langer in voor de belangen van trans- en non-binaire mensen. Sinds 2016 was ze ambassadrice van Transgender Netwerk, en sinds 2020 algemeen bestuurslid. In het dagelijks leven werkt ze in de IT voor het Nationaal Archief en doet ze ook ander vrijwilligerswerk voor de transgenderemancipatie, zoals voorlichting op scholen en op de werkvloer.

Eind maart is er een officieel afscheid van Brand Berghouwer. We zullen zijn expertise en toewijding als voorzitter missen. Brand blijft bij Transgender Netwerk betrokken als ambassadeur. “Ik ben blij dat Remke het voorzitterschap van me overneemt,” zegt Brand. “Ze is fantastisch om mee samen te werken en zet zich met hart en ziel in voor de emancipatie van trans- en non-binaire mensen. Haar voorzitterschap betekent dat we kunnen voortbouwen op wat we tot nu toe hebben bereikt én verdere stappen kunnen zetten.”

Foto van Remke Verdegem © Jasper Groen

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com