foto remke verdegem

21 december 2016

Remke Verdegem, trans ambassadeur van TNN

Trans Ambassadeurs van TNN zijn mensen met een sleutelrol in de transemancipatie. Ze signaleren ontwikkelingen in de gemeenschap en steunen onze projecten met hun deelname of door ze te promoten. Remke Charlotte Verdegem is sinds 2017 ambassadrice voor TNN. Zij zet zich onder andere in voor een transvriendelijke werkvloer en voor juistere representatie van trans mensen in de media.

REMKE CHARLOTTE VERDEGEM

Remke heeft twee kinderen en woont in Alphen aan den Rijn. Ze werkt in de IT als Productmanager en Proxy ProductOwner e-Depot bij het Nationaal Archief in Den Haag, waar zij tijdens en na haar transitie veel steun heeft mogen ontvangen.

Als vijfjarige wist zij al dat er iets ‘mis’ was met haar, maar het heeft heel wat jaren geduurd voordat ze het kon duiden, accepteren en een plaats kon geven. Uiteindelijk heeft ze per 6 juni 2016 haar voornaam en haar geslacht officieel laten aanpassen in de Basisregistratie Personen (BRP).

Sinds een aantal jaren houdt Remke een blog bij, waarin zij haar belevenissen ‘als trans vrouw’ beschrijft. Met haar blog hoopt ze anderen, en zeker niet alleen transgender personen, een hart onder de riem te steken.

Remke: Wat ik als tip zou willen meegeven is vooral je hart volgen en je niet laten afremmen door de ‘boze’ buitenwereld. Je hebt maar één leven en dat is jouw leven en dat leven leef je nu! Loesje heeft ooit gezegd: “Wees jezelf, er zijn al genoeg anderen.” Kortom, show your true colours en wees trots op wie je bent.

Ze wil graag haar steentje bijdragen om onbegrip en onwetendheid rond trans personen weg te nemen. Zij komt dit regelmatig tegen als het over trans personen gaat. Tevens hoopt zij via voorlichting en ‘zichtbaar zijn’ de acceptatie van trans personen te vergroten en afwijzing – en erger, geweld tegen trans personen – te verminderen.

Remke is niet alleen actief voor Transgender Netwerk Nederland, maar ook bij COC Leiden waar zij vanuit het team Voorlichting op middelbare scholen gastlessen verzorgt over seksuele diversiteit en genderdiversiteit.

Je hebt doorgaans meer spijt van de dingen die je NIET hebt gedaan dan van de dingen die je WEL hebt gedaan. Dus volg je hart en doe de dingen die je graag wil doen, al is dat soms tegen de stroom in. Ik zeg wel eens: zonder wrijving geen glans!

Wil je Remke uitnodigen als Trans Ambassadeur? Neem dan contact met ons op.

Ben jij actief voor de transgender emancipatie? Lees hier dan meer over het Trans Ambassadeurschap.

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com