Foto van Renate den Heijer

20 december 2016

Renate den Heijer, trans ambassadeur van TNN

TNN startte in 2016 een nieuw project. Hierin staan transgender personen die actief zijn in de emancipatiestrijd centraal. Deze ware trans ambassadeurs hebben een belangrijke rol. Zij kunnen TNN ondersteunen bij het signaleren van problemen en ontwikkelingen. Daarnaast kunnen ze de standpunten van TNN uitdragen. Informeel gebeurt dit natuurlijk al. Nu gaan we het officieel maken.

RENATE DEN HEIJER

Renate werkt sinds 1979 bij de Gemeente Den Haag, waar ze programma-medewerker is voor Europa en Fondsen bij de afdeling Economie. Dit is een onderdeel van de Dienst Stedelijke Ontwikkeling.

Haar coming out op het werk had ze in 2002. Sindsdien zijn haar collega’s stapsgewijs betrokken bij haar transitie-traject. In januari 2005 verscheen ze als Renate op het werk en de gender-bevestigende chirurgische ingreep vond plaats in 2007.

Renate is sinds de lancering in 2011 van het LHBT-netwerk van de Gemeente Den Haag, Den Haag Pride, actief als kernteam-lid. Zij heeft er voor gezorgd dat de gemeente Den Haag op 7 december 2015 de Verklaring van Dordrecht heeft ondertekend.

Daarnaast is zij als vertegenwoordiger van COC Haaglanden lid van de deelnemersraad van het Transgender Netwerk Nederland. Renate is onder andere betrokken geweest bij de organisatie van de in 2010 én 2015 in Den Haag gehouden Internationale Transgender Gedenkdag.

Tevens wordt Renate regelmatig door Haagse organisaties en instellingen gevraagd om voorlichting over transgender personen te geven.

Ze is ook één van de initiatiefnemers van én één van de drijvende krachten achter de LHBT/roze supportersclub van ADO Den Haag: de Roze Règâhs. Helaas zijn de Roze Règâhs nog de enige roze supportersclub in Nederland (dit in tegenstelling tot Duitsland waar er zo’n 25 roze supportersclubs actief zijn).

Wil je Renate uitnodigen als Trans Ambassadeur? Neem dan contact met ons op.

Ben jij actief voor de transgender emancipatie? Lees hier dan meer over het Trans Ambassadeurschap.

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com