foto van tilburg wethouder die verklaring van Dordrecht tekent

12 oktober 2017

Tilburg tekent de verklaring van Dordrecht

Afgelopen coming-out dag ondertekende de gemeente Tilburg de verklaring van Dordrecht.  Deze Verklaring heeft Transgender Netwerk Nederland in 2013 opgesteld om de werkvloer en arbeidsmarkt transgendervriendelijk te maken. Met de handtekening van de wethouder Marcelle Hendrickx  schaart de gemeente zich aan de zijde van de gemeentes Enschede, Utrecht, Den Haag, Lelystad en Amsterdam .

Tien punten worden in de verklaring genoemd.  Het zijn punten om discriminatie op de werkvloer te voorkomen, om iemands transitie op het werk te vergemakkelijken en om een grotere bewustwording op het werk te bevorderen over het bestaan van genderdiversiteit.

De gemeente Tilburg geeft met de ondertekening van de verklaring óók een duidelijk signaal af aan andere werkgevers in Tilburg en omstreken: ook zij hebben de verantwoordelijkheid om voor elke werknemer een veilig werkklimaat en gelijke kansen op promotie te creëren. Ongeacht of de werknemer zich nu een man óf een vrouw voelt. Of juist iets er tussenin of geen van beide.

Tilburg geeft het goede voorbeeld. Welke werkgever volgt?

Omroep Tilburg heeft een videoverslag van de dag gemaakt.

 

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com