Regenboogvlag en transgendervlag

6 juli 2024

Trans programma Queer & Pride Amsterdam 2024

Dit jaar is Queer & Pride een hele maand die afgelopen woensdag 3 juli van start ging. We lichten een aantal events voor, door of met trans mensen voor je uit!

Framing AgnesWoensdag 10 juli 19:15 Filmtheater Kriterion
Film: Framing Agnes

In deze film, die fictie en non-fictie combineert, onderzoekt regisseur Chase Joynt waar en hoe het platform van Agnes, een transvrouw als boegbeeld van de trans geschiedenis stond, een hokje is geworden.

Nabespreking ‘Transgender representatie in film’ met Chris Rijksen van de Transketeers!

Zondag 14 juli 15:00 Werq West
Trans Made Market

Op de Trans Made Market van Queertopia vind je allerlei trans- makers, collectieven, initiatieven, producten en bedrijven die Queertopia in de kijker wil zetten. Transgender Netwerk zal er ook staan. Kom je langs?

Zaterdag 20 juli 12:00 Dam Amsterdam
Pride Walk (met trans bloc)

Zaterdag 20 juli is de Pride Walk in Amsterdam! En wij willen graag dat trans mensen en hun bondgenoten een zichtbare groep zijn. Daarom zullen Transgender Netwerk, TranScreen en Trans Magazine samen aan de Pride Walk meedoen. Sluit jij ook aan?

Direct na de Pride Walk kan je ons ook vinden op Queer Fest, in de Westerkerk en op het Homomonument.

Dinsdag 23 juli 17:30 (locatie na aanmelding)
Trans zwemmen / Pool Party

Alleen voor Trans mensen: Drie uur genieten in een golfslagbad te Amsterdam. Dobberen, spelen, zwemmen, socialiseren (of er gewoon zijn), en genieten van een frietje!  Dit evenement wordt gehost door een transgender Lifeguard en T-vrijwilligers i.s.m. Pride and Sports en Queer Amsterdam en is op donatie basis.

 

een transvrouw die aan een balie een formulier invult om haar registratie te wijzigen.Woensdag 24 juli 14.30 Kriterion
Samenkomst 10 Jaar Transwet

Kom jij ook naar de samenkomst “Transwet bestaat 10 jaar!”? Tien jaar geleden veranderde de transgenderwet radicaal, wat een groot verschil maakte voor transgender en intersekse personen in Nederland. We komen samen om deze mijlpaal te markeren, verhalen te delen en vooruit te kijken naar de toekomst. Met korte films, een panel en een borrel.

Trans diner op het LeidsepleinWoensdag 24 juli 18:00 Leidseplein
Trans Diner

Trans mensen en bondgenoten worden verwelkomd op dit geweldige, unieke en historische moment om genderdiversiteit in al zijn vormen te vieren. Schrijf je in voor het diner via: https://forms.gle/5wnSmZHrG5ufkJyJ8

trans pride walk

Woensdag 31 juli 14:00 Muziekkoepel Oosterpark
Trans Pride Walk

We Are Queer organiseert dit jaar de Trans Pride Walk voor Pride Oost! We lopen van het Oosterpark naar het Javaplein, waar Alle Kleuren Oost plaatsvindt.

 

Vier mensen die poseren in genderbevestigende onderkledingWoensdag 31 juli 19.30 Pride Hub
Workshop Genderbevestigende Onderkleding

Veel mensen dragen dagelijks genderbevestigende onderkleding om zich zelfverzekerd te voelen in hun genderidentiteit. Het gebruik hiervan kan echter vragen over zoals: hoe bind ik veilig? En welk item past bij mijn lichaam? Ontdek tijdens de workshop Untag’s genderbevestigende artikelen zoals binders en tucking ondergoed. Leer over veilig gebruik en stel vragen tijdens de Q&A-sessie!

 

Trans Podium

Donderdag 1 augustus 19:00 Paradiso
Trans Podium

Het Trans Podium voor de tweede keer georganiseerd door Logopedie Flevoland. Tijdens deze avond krijgen transgender personen de gelegenheid om hun stem te laten horen op het podium in Paradiso.

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com