foto van de transboot tijdens de Canal Parade Amsterdam met mensen met witte kleren en roze en blauwe sherps en de tekst It's never too late to be you!

3 augustus 2017

TransBoot resultaat van transgendergemeenschap zelf

TRANSGENDER GEMEENSCHAP FINANCIERT BOOT ZELF TIJDENS PRIDE AMSTERDAM 2017

Our talents, our pride!‘ Daarmee geven de drie organisatoren van de TransBoot 2017, Trans United Amsterdam, GenderTalent en COC Amsterdam, aandacht aan de talenten van transgender personen. De TransBoot is van begin tot eind door de trans gemeenschap zelf georganiseerd en de financiers, entertainers en organisatoren zijn allen transgender.

Ana Paula Lima, medeorganisator van de TransBoot en Ambassadeur van Amsterdam Pride: “De Transboot is door en voor transgender personen. We laten hiermee zien dat we er zijn, dat we trots zijn op onszelf, en dat wij gebruikmaken van onze talenten om samen iets moois en belangrijk te organiseren.”

Onderscheidend is dat boot voor meer dan 75% gefinancierd is door transgender personen zelf, in tegenstelling tot de meeste boten die meevaren. Hiermee is de TransBoot een symbool voor de sterk groeiende emancipatiebeweging van de trans gemeenschap.

Bregtje Visser, medeorganisator en Directeur van GenderTalent: “Ik ben heel erg trots dat de trans gemeenschap samenwerkt om de TransBoot mogelijk te maken. Van plannen en organiseren tot entertainen: dit project laat in alles zien hoe getalenteerd trans personen zijn. De mensen binnen onze community die goed verdienen hebben daarbij de zwaarste financiële lasten op zich genomen. Daarmee dragen deze rolmodellen bij aan het feest op de boot en krijgt iedereen de kans zijn of haar talenten te laten zien.”

In 2016 werd de TransBoot voor het eerst georganiseerd door TransUnited en won toen de 3e plek in de categorie “Statement”. Op zaterdag 5 augustus 2017 zullen opnieuw meer dan 100 mensen meevaren over de Amsterdamse grachten tijdens de jaarlijkse Canal Parade. De TransBoot is dit jaar boot nr. 27.

Stichting GenderTalent begeleidt transgenders naar betaald werk en traint werkgevers in genderdiversiteit. Trans United Amsterdam valt onder COC Amsterdam en heeft als doel de zichtbaarheid en empowerment van transgenders te verbeteren.

Bron: Stichting GenderTalent

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com