Foto van rijen waxine lichtjes

20 november 2018

Transgender Gedenkdag in Amsterdam ( TDOR – transgender day of remembrance)

Vandaag zal Transgender Gedenkdag in Amsterdam plaatsvinden. Voorgaande jaren was dit buiten bij het Homomonument, dit jaar zal het voor het eerst in de Westerkerk zijn. Gastsprekers van de avond zijn, onder anderen, Tweede Kamerlid Vera Bergkamp (D66) en Wethouder van de Gemeente Amsterdam Rutger Groot Wassink (GroenLinks). Daarna zal de traditionele herdenking plaatsvinden waarbij de namen van alle slachtoffers van het afgelopen jaar worden opgenoemd en buiten bij het Homomonument de bloemenkransen geplaatst worden.

Na afloop van de TDOR in de Westerkerk is het mogelijk om een bijzondere voorstelling van Transcreen bij te wonen in de Cinema of the Dam’d. Transcreen presenteert ‘Desires & Resistances: Unearthing Trans Legacies’. De presentatie is in handen van gastprogrammeur en curator Finn Paul. Voor meer informatie kun je terecht op de Facebook-evenementenpagina’s.

In Rotterdam vindt om 12.30 in de Stadhuistuin een herdenking plaats die georganiseerd wordt door de gemeente Rotterdam. TNN zal ook hier bij aanwezig zijn.

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com