afbeelding rainbowvote.eu

15 maart 2021

Transgender kieshulp: transvote & rainbowvote

Nog maar een paar dagen tot aan de verkiezingen. Zijn lhbti-zaken voor jou van belang bij je keuze in het stemhokje? Wil je weten wat politieke partijen gaan doen aan de wachtlijsten bij de transgenderzorg, de verplichte geslachtsregistratie of tegen discriminatie? Check dan Rainbowvote.NU, COC’s kieswijzer voor de regenbooggemeenschap en kijk de transvote video’s van TNN op instagram.

Op rainbowvote.nu staan standpunten van VVD, CDA, D66, GroenLinks, SP, PvdA, Partij voor de Dieren, 50PLUS, Code Oranje, Bij1, Lijst Henk Krol, Volt en Splinter. Alle partijen met minstens 1 zetel in de Kamer en/of in de opiniepeilingen zijn uitgenodigd voor deelname aan Rainbowvote.NU. De volgende partijen zijn wel uitgenodigd, maar hebben (nog) geen antwoorden ingestuurd: PVV, ChristenUnie, SGP, DENK, Forum voor Democratie en JA21.

Transvote

Op Rainbowvote.nu vind je standpunten van partijen over lhbti-kwesties om je te helpen met je keuze. Via TNN’s instagram kun je van een aantal kandidaat Tweede Kamerleden zelf horen in de transvote interviews hoe zij zich de komende regeerperiode willen inzetten voor transgender thema’s.

Regenboogkandidaten

Weet je je partij al? Kijk dan naar de profielen van regenboogkandidaten: kandidaat-Kamerleden die zich identificeren als lhbti of die zich in het bijzonder voor lhbti personen willen inzetten.

Stemgedrag

Het is natuurlijk niet alleen belangrijk wat partijen vinden, maar ook wat ze dóen. Daarom biedt Rainbowvote.NU een voting record, waarin je ziet hoe partijen in de Kamer de afgelopen tijd over belangrijke lhbti-kwesties stemden.

Rainbowvote is het initiatief van COC Nederland en samen met TNN, NNID en BI+ Nederland tot stand gekomen. Je kunt op de website ook COC’s Regenboog Verkiezingsdebat terugkijken en je vindt er verkiezingsspecials van OUTtv.

[Bron: COC en TNN]

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com