28 februari 2017

Tweede editie Europese catalogus transgenderbeleid gepresenteerd

De mensenrechtenorganisatie Transgender Europe (TGEU) heeft woensdag 22 februari in Malta een tweede uitgave gepresenteerd van een catalogus met maatregelen op het gebied van genderidentiteit. De publicatie geeft  voorbeelden voor het implementeren van transbeleid.

De eerste ‘best practice catalogue’ verscheen in 2011. Sindsdien is er veel vooruitgang in transrechten op veel plekken in Europa. Het is een mooi toeval dat de presentatie in Malta is – het land is van 1 januari tot 30 juni 2017 voorzitter van de Raad van de Europese Unie. Juist in Malta is er veel vooruitgang in transrechten. ‘Malta is een inspiratie voor andere landen’, vindt Richard Köhler van TGEU.

Maar wetgeving is slechts een begin. “Dat laat dit document zien”, schrijft Helena Dalli, minister voor burgerrechten in Malta, in het voorwoord. “Een verandering in wetgeving moet vervolg krijgen in beleidsinitiatieven opdat er echt verandering plaatsvindt in de samenleving op allerlei maatschappelijke terreinen.” De eerste catalogus kwam op initiatief van ILGA-Europe en Transgender Europe ook als een antwoord op vragen van beleidsmakers en LHBTI-organisaties voor advies over de implementatie van beleidsaanbevelingen.

De catalogus geeft die onder meer over anti-discriminatiebeleid, veiligheid, toegankelijkheid van transgenderzorg, wettelijke regelingen voor transgender personen en de opleiding van professionals op dit terrein.

Download de catalogus hier.

Foto: minister Helena Dalli bij de presentatie, still uit video

Bron: http://tgeu.org/best-practices-for-trans-rights-inspirational-initiatives-from-europe-and-beyond/ 

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com