Logo D66

7 november 2016

Verkiezingsnieuws: voorzitter van TNN op D66-kandidatenlijst

Corine van Dun, de voorzitter van TNN, staat op de kandidatenlijst van D66 voor de Tweede Kamerverkiezingen. Ook TNN’s adviseur, Bastiaan Winkel, staat op de lijst. TNN is blij dat D66 de aandacht voor de transemancipatie waarborgt met het plaatsen van deze kandidaten op de lijst.

TNN volgt de aankomende verkiezingen op de voet. Voor de zomer stuurde TNN een brief naar de verschillende politieke partijen om transthema’s te integreren in hun programma. D66 bracht al eerder het actieplan emancipatie uit, waarin bijvoorbeeld gepleit wordt voor afschaffing van de deskundigenverklaring in de transgenderwet. Nu bevinden zich op de kandidatenlijst ook twee kandidaten die specifiek aandacht voor trans thema’s zullen vragen.

Corine van Dun is zelf 28 jaar geleden in transitie gegaan. Vijf jaar geleden wilde ze actiever bijdragen aan de transemancipatie en strijd tegen discriminatie, eerst als vice-voorzitter bij TNN en sinds vorig jaar als voorzitter.  Van Dun staat op plaats 46 op de lijst.

Bastiaan Winkel is een belangrijke (cis) bondgenoot voor TNN.  Hij werkt als beleidsadviseur bij het ministerie van Veiligheid en Justitie en staat TNN sinds 2014 terzijde met advies en raad. Hij staat op plaats 33.

Over de volgorde van de lijst mag nog gestemd worden komende weken. 23 november wordt de definitieve lijst bekend gemaakt. TNN is politiek onafhankelijk. Als Van Dun in de Kamer komt, zal zij als voorzitter terugtreden.

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com