A-couple-holding-hands-on-a-couch

22 december 2021

Waar kun je terecht met vragen tijdens de feestdagen?

Tijdens de feestdagen en in de kerstvakantie is veel dicht. Ook bij Transgender Netwerk zijn we tijdelijk niet bereikbaar. Waar kun je in deze periode wel terecht als je vragen hebt, of als je behoefte hebt aan een praatje?

Transgender infopunt NL

Onze gemeenschappelijke telefoonlijn met Transvisie, het Transgender infopunt NL is van 24/12 tot 9/1 telefonisch niet bereikbaar. Vanaf 10/1 staan wij je weer graag te woord van maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:00 via 085-1303846. Heb je een vraag die niet kan wachten? Mails aan infopunt@transvisie.nl worden wel beantwoord.

Genderpraatjes voor jongeren (12-25 jaar)

In de kerstvakantie is onze jongerenlijn Genderpraatjes op de volgende tijden open:

  • di 28 december (15:00-17:00)
  • do 30 december (15:00-17:00)
  • di 4 januari (15:00-17:00)
  • do 6 januari (15:00-17:00)

Je kunt op deze tijdstippen met de vrijwilligers van Genderpraatjes chatten via de website, of je kunt ze bellen op telefoonnummer 085-3037680.

Platform Transgender Info

Wil je online praten met andere trans mensen? Wereldwijd zijn er veel platforms waar je terechtkunt. Wij hebben op Facebook ook een eigen besloten platform: Platform Transgender Info. Mensen stellen elkaar vragen over zorg, de sociale kanten van een transitie, ze delen hun eigen ervaringen, en er worden nieuwsberichten gedeeld. Wil je lid worden? Doe een aanvraag via deze link.

Transgender Wegwijzer

Op de kaart van de Transgender Wegwijzer vind je instanties, organisaties en personen die je kunnen helpen bij je transitie en alles wat daarbij komt kijken. Denk bijvoorbeeld aan medisch specialisten, maar ook aan antidiscriminatiebureaus en zelfhulpgroepen. Zoek je iets bij jou in de buurt? Dan kan de Wegwijzer je misschien verder helpen.

Huiselijk geweld

Maak je huiselijk geweld mee, dan is het advies om thuis te blijven tijdens de lockdown geen goed advies voor jou. Neem contact op met de Blijf Groep voor hulp en informatie over andere mogelijkheden. Bel de Blijf Groep op 088 234 24 50 en in geval van nood, neem geen risico en bel direct met 112.

Ook Veilig Thuis kan jou verder helpen. Je belt gratis 0800-2000 en krijgt een medewerker van Veilig Thuis aan de lijn die naar je verhaal luistert en samen met jou naar oplossingen zoekt. Je kunt hier ook een melding maken als je je zorgen maakt om iemand anders. De telefoonlijn is dag en nacht bereikbaar.

Roze in Blauw

Wil je aangifte doen van iets? In principe kunnen alle politiemensen je aangifte opnemen. Toch kan het zijn dat je je prettiger voelt bij iemand van Roze in Blauw, die vaker lhbti-gerelateerde zaken en incidenten behandelen. Je kunt Roze in Blauw bereiken via: 088-1691234. Bij spoedeisende meldingen bel je altijd direct 112.

Kindertelefoon

Ben je onder de 18 en wil je met iemand praten? Dan kun je anoniem met de Kindertelefoon bellen of chatten. Je hoeft je naam niet te vertellen. Een reden om te bellen kan zijn dat je bang of verdrietig bent of omdat er iets anders aan de hand is. Bel tussen 11.00 en 21.00 uur met de Kindertelefoon op telefoonnummer 0800 – 0432 of chat met iemand via de website.

Denk je aan zelfmoord? Praat erover!

Bel 113 of gratis 0800-0113, of start een chatgesprek op 113.nl. De medewerkers van 113 kunnen naar je verhaal luisteren en je verder helpen. Dit is anoniem en kan op elk moment van de dag of nacht. Bij 113 kun je ook terecht als je je zorgen maakt om iemand anders. Praten over zelfmoord helpt ❤

Voedselbank

Heb je weinig geld en kun je daardoor onvoldoende boodschappen doen om goed te eten? Dan kun je bij een voedselbank bij jou in de buurt terecht. Bekijk hier waar die zit, en neem van te voren contact op met de vestiging.

Afbeelding (cc) Zackary Drucker, The Gender Spectrum Collection.

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com