Foto van een boot op de Canal Parade Amsterdam met mensen met roze t'shirts en een regenboogvlag.

8 augustus 2017

Waar zijn de transgender politici?

De Tweede Kamer kent geen transgender parlementariërs. Dat de partijen zaterdag meevoeren met de Canal Parade zal daar niets aan veranderen. Dat doen ze namelijk al jaren. Daarom gaat Transgender Netwerk Nederland zelf trans personen warm maken voor de politiek.

Vanaf oktober kan een selectie van trans personen kennis maken met politieke praktijk lokaal en nationaal, de partijen en de kwaliteiten die nodig zijn voor een start in de politiek. Van campagne voeren tot debatteren, trans personen zullen van (oud-)politici de kneepjes van het vak leren.

Politiek gezien krijgt de transgender gemeenschap veel gedaan de laatste jaren. Van wetswijzigingen, tot inclusiever gemeentebeleid tot betere financiering van de transgenderzorg. Daarvoor is het dus niet per sé nodig voor trans personen om de politiek in te gaan. Juist de vertegenwoordiging – een rolmodel die laat zien dat trans personen het politieke vak ook beheersen – is nodig en helpt de emancipatie maatschappelijk.

“Trans personen komen op steeds meer plekken in onze samenleving als sterk en mondig naar voren. De politiek hoort daarin niet achter te blijven”, meent Corine van Dun, voorzitter van TNN.

Trans personen die geïnteresseerd zijn in politiek, of ze nu wel of niet lid zijn van een partij kunnen zich melden bij TNN.

 

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com