foto van Zwolle wethouder die verklaring van Dordrecht tekent

23 november 2017

Zwolle tekent de verklaring van Dordrecht

Op transgendergedenkdag ondertekende de gemeente Zwolle de verklaring van Dordrecht. Daarmee is het de zevende gemeente die tekent en een inspanningsverplichting aangaat om  een transgendervriendelijke arbeidsmarkt en werkvloer te bevorderen. Met de handtekening van de wethouder Jan Brink schaart de gemeente zich aan de zijde van de gemeentes Enschede, Tilburg, Utrecht, Den Haag, Lelystad en Amsterdam.

Tien punten worden in de verklaring genoemd.  Het zijn punten om discriminatie op de werkvloer te voorkomen, om iemands transitie op het werk te vergemakkelijken en om een grotere bewustwording op het werk te bevorderen over het bestaan van genderdiversiteit.

Met de ondertekening wil de gemeente Zwolle aangeven hoe belangrijk zij het  vinden dat trans personen ook gewoon hun baan moeten kunnen behouden. Goed werkgeverschap behelst gelijke kansen voor iedereen op de arbeidsmarkt en een veilig werkklimaat.

‘Zwolle wil een stad zijn waar iedereen welkom is en waar je jezelf kunt zijn. Ook als werkgever vinden we dit ontzettend belangrijk en hebben we de ambitie om een inclusieve werkgever te zijn. Daarom hebben we afgelopen maandag 20 november als gemeente de Verklaring van Dordrecht getekend. We willen daarmee een voorbeeld geven; aan Zwolle en de rest van Nederland!’

Wethouder Eefke Meijerink

Luister hier het radio-item van RTV Oost  over de verklaring van Dordrecht met de wethouder Eefke Meijerink en TNN voorzitter Brand Berghouwer.

 

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com