Elise van Alphen

Zij/haar

Foto van Elise met witte achtergrond
Directeur

Wil je als organisatie, instituut of universiteit samenwerken aan een inclusieve en gelijkwaardige samenleving voor iedereen ongeacht genderidentiteit of –expressie? Dan praat ik graag met je verder. Of het nou gaat om een onderzoek, evenement, project, partnership, of een andere vorm van samenwerken: iedereen kan mij benaderen.

Als directeur ben ik verantwoordelijk voor de continuïteit van Transgender Netwerk. Naast mijn taken die bij het directeurschap horen, houd ik me bezig met het thema veiligheid, op straat en achter de voordeur.

Als feminist heb ik nooit begrepen waarom geslacht in de samenleving zo erg ertoe doet. Al de eigenschappen die mij slechts op basis van mijn vrouw-zijn worden toegeschreven verbazen mij. En dan worden die eigenschappen ook nog eens verschillend gewaardeerd, afhankelijk van of je omgeving je als man of als vrouw ziet. Toch loop ik als cisgender vrouw minder tegen al deze verwachtingen op dan de trans- en genderdiverse mensen om mij heen. Ik zet mij met heel mijn hart in voor een samenleving waarin mensen zelf de kans krijgen om te vormen wie zij zijn en waar verschillen er mogen zijn.


Foto © Jasper Groen

Contactinformatie

Foto van Elise met witte achtergrond

Elise van Alphen

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com