Femke Hurkmans

Die/diens

Foto van Femke met witte achtergrond
Projectmedewerker

Als projectmedeweker houd ik me bezig met communicatie, media en met veiligheid. Ik maak onder andere de genderidentiteitkaarten, een hulpmiddel dat je kunt gebruiken naast je geldige ID-bewijs. Ik ben daarnaast een van de beheerders van onze besloten Facebookgroep Platform voor transgender en non-binaire personen. Tot slot houd ik me bezig met representatie en onze website.

Naast mijn werk voor Transgender Netwerk ben ik bestuurslid van het filmfestival Transcreen en ben ik actief voor Queer Amsterdam.

Toen ik opgroeide (jaren ’70/80 in een dorp) werd er nooit over transgender personen gesproken, ik wist alleen altijd dat ik anders was en dat anderen mij raar vonden. Ook wist ik altijd al dat ik me geen jongen of meisje voelde en vroeg anderen altijd hoe ze dan wisten dat ze een jongen of een meisje waren. Daar kreeg ik nooit echt antwoord op en het duurde lang voor ik de termen agender en non-binair hoorde. Vanaf toen was het een stuk makkelijker om mensen uit te leggen “wat ik dan was”.

Ik hoop dat we met ons werk bij kunnen dragen aan een toekomst waarin mensen niet zo strak ik hokjes gedrukt worden, je kunt zijn wie je bent en een genderdiverse samenleving de norm wordt.


Foto © Jasper Groen

Contactinformatie

Foto van Femke met witte achtergrond

Femke Hurkmans

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com