Remke Verdegem

Zij/haar

Foto Remke
Bestuurslid - voorzitter

“Niet omdat ik anders wil zijn, maar omdat ik mezelf wil zijn” (Loesje)

Geboren in een tijd dat het woord ‘transgender’ niet bestond, heb ik heel lang geworsteld met mijn genderidentiteit. Er waren in die jaren ook weinig mogelijkheden om te experimenteren. Uiteindelijk heb ik zo’n 45 jaar een dubbelleven geleid, voordat ik zover was dat ik de stap durfde te nemen om te zijn wie ik diep van binnen altijd al was. Dat is een lange weg geweest met de nodige hobbels en opofferingen, een weg die ik niemand toewens.

Dat moet en kan ook anders: een gelijkwaardige, genderdiverse en genderinclusieve samenleving, waar eenieder gewoon kan zijn wie die is, dat is waar ik mij als voorzitter van Transgender Netwerk sterk voor wil maken. Dat kan Transgender Netwerk natuurlijk niet alleen, maar dat doen we in nauwe samenwerking met jullie, de transgender gemeenschap, met het zogenoemde middenveld (waaronder grote werkgevers en brancheorganisaties) en last but not least, met de overheid/de politiek.

Ik ben ervan overtuigd dat we samen het verschil kunnen maken en dat we de emancipatie van transgender personen een stap verder kunnen brengen!

Foto © Jasper Groen

 

Contactinformatie

Foto Remke

Remke Verdegem

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com