Samira Hakim

Politiek en beleid

Zij/haar

Foto van Samira met witte achtergrond

Bij Transgender Netwerk verzorg ik de informatieverstrekking. Ik beantwoord e-mails en ben twee dagen per week beschikbaar op de infolijn. Bovendien werk ik aan vraagstukken met betrekking tot vluchtelingen en onderhoud ik nauw contact met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers. Ik ben ook verantwoordelijk voor het Dossier Sekswerk, met als doel invloed uit te oefenen op het sekswerkbeleid, zodat ook trans sekswerkers worden meegenomen bij het opstellen van beleid. Daarnaast handel ik meldingen van discriminatie af die bij Transgender Netwerk binnenkomen.

Naast mijn betrokkenheid bij Transgender Netwerk ben ik medeoprichter van Trans United. Binnen die organisatie vervul ik momenteel de rollen van penningmeester en secretaris. Ik neem ook deel aan de realisatiegroep van het Regenbooshuis in Amsterdam en werk samen met Queer Amsterdam.

Voor de toekomst is mijn hoop dat organisaties zoals Transgender Netwerk niet langer noodzakelijk zullen zijn. Dit omdat trans personen een vanzelfsprekend en geïntegreerd onderdeel van de samenleving zijn geworden, waardoor het niet langer nodig is om specifiek hun belangen te behartigen. Dat is mijn wens.

Foto © Jasper Groen

Contactinformatie

Foto van Samira met witte achtergrond

Samira Hakim

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com