Ton van den Born

zij / hij / hen

Foto van Ton in een berglandschap
Redacteur

Sinds ongeveer 2015 ben ik redacteur bij Transgender Netwerk. Ik heb voor de website interviews gedaan, ervaringsverhalen geschreven en nieuwsartikelen geschreven. Ik heb ook een journalistieke achtergrond en ik vind het erg leuk om te schrijven.

Nu ben ik vooral bezig met boekbesprekingen. Het lijkt wel of er steeds meer boeken uitkomen over transgender thema’s, maar misschien lijkt dat maar zo. Ik denk dat sommige boeken je echt kunnen helpen omdat ze herkenning geven (‘ja, dat is ook mijn ervaring’), begrip kunnen vergroten (‘is dat hoe het voelt?’), je alternatieven bieden (‘zo kun je ook trans zijn’) of een wegwijzer in je eigen zoektocht naar identiteit vormen. Voor mij werken al deze motieven.

Ik kwam bij Transgender Netwerk toen ik zelf nog volop in een zoektocht zat. En eigenlijk is er nooit echt een moment geweest dat ik het wel wist. Noem me gender queer of genderfluid, maakt me niet uit. En stem je voornaamwoorden (zij/hij/hen) af op wat je ziet, mijn genderexpressie. Geen probleem! Ik word er zelf altijd heel blij van als ik mensen zie die gendernormen uitdagen. Het vergt soms wel durf.

Tip me gerust als je een goed boek ziet. Ik hoop dat mijn verhalen over die boeken en ook andere artikelen op de site je helpen met herkenning, informatie, begrip of als wegwijzer.

 

Contactinformatie

Foto van Ton in een berglandschap

Ton van den Born

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com