Praatgroepen en steun

Het kan zijn dat je behoefte hebt om te praten over je eigen gevoelens en ervaringen. Misschien heb je vragen in je zoektocht en wil je graag met mensen praten die daar ook mee bezig zijn. In dat geval kan een praatgroep voor jou misschien beter werken dan een andere ontmoetingsplek. Praatgroepen worden georganiseerd om in een veilige omgeving met andere mensen te praten over onderwerpen zoals je genderzoektocht en transitie. Praatgroepen zijn vaak afgestemd op leeftijdsgroep, maar er zijn bijvoorbeeld ook groepen voor trans mannen, trans vrouwen, of non-binaire mensen. Tijdens een bijeenkomst kan er een specifiek thema besproken worden.

Patiëntenorganisatie Transvisie organiseert op veel plekken door het land contactgroepen voor transgender personen. Voor andere initiatieven kun je een kijkje nemen op de Transgender Wegwijzer. 

In de meeste grotere steden zijn praatgroepen te bezoeken, maar er bestaan ook online bijeenkomsten.

Naast praatgroepen zou je ook eens kunnen kijken of er in jouw regio buddyprojecten bestaan die aansluiten op jouw behoeften. Een buddy is een maatje die aan jou wordt gekoppeld. Je kunt dan een tijdje met deze persoon afspreken, activiteiten ondernemen en met elkaar praten. Cocktail is bijvoorbeeld het maatjesproject van COC voor lhbti asielzoekers.

 

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com