Sociaal en uitgaan

Voor veel mensen is een transgenderbijeenkomst, op een besloten plek, of juist op een openbare plek, een goed begin om herkenning te vinden bij anderen. Je kunt hier je eigen identiteit verder ontdekken en ontwikkelen, of juist meer met praktische vragen bezig zijn. Ook als je niet meer in een zoektocht zit kan het fijn zijn om anderen te ontmoeten met wie je ervaringen kunt uitwisselen.

Via de Transgender Wegwijzer vind je transgenderbijeenkomsten in de regio. De ene plek is diverser dan de andere. Je kunt van tevoren informeren wat de doelgroep van een bepaalde bijeenkomst meestal is. Soms moet je iets verder reizen als je bijvoorbeeld specifiek iets voor jongeren zoekt.

Er zijn verschillende leuke uitgaansplekken waar je andere transgender mensen kunt ontmoeten. Sommige locaties zijn queer- en transgendervriendelijk. Ook zijn er een paar feesten en plekken die specifiek op een transgenderpubliek gericht zijn.

Daarnaast zijn er veel culturele avonden en meerdaagse festivals waar genderdiversiteit centraal staat of een thema is, zoals bijvoorbeeld het transgender filmfestival TranScreen, culturele evenementen zoals What You See Festival,  activiteiten zoals Trans Pride tijdens Amsterdam Pride en de Pridefeesten in verschillende steden.

Tijdens awarenessdagen, zoals op Transgender Zichtbaarheidsdag of Coming-Outdag worden ook verspreid over het land leuke activiteiten georganiseerd door lokale initiatieven.

 

Terug naar de communitypagina

Contactpersonen hierover

Foto van Anne met witte achtergrond

Anne Levah Russchen

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com