Vrijwilligerswerk en activisme 

Veel mensen willen naast contact ook zelf actief iets bijdragen aan de transgender- en genderdiverse community. Misschien vind je het leuk om zelf een activiteit, of een praatgroep op te zetten? Strijden voor gelijkwaardigheid kun je op veel verschillende manier doen. Dat kan een protestactie zijn, maar eigenlijk is al het vrijwilligerswerk voor de community een vorm van activisme. Denk bijvoorbeeld aan een bijeenkomst organiseren, lekker eten maken voor andere genderdiverse mensen, of een leuk uitje organiseren. Door bezig te zijn met vrijwilligerswerk en activisme, draag je niet alleen iets bij aan de samenleving, maar kun je zelf ook veel positieve energie terugkrijgen. Als je op school zit kun je je aansluiten bij een GSA-groep. Op hogescholen en universiteiten zijn er naast GSA-groepen, ook Pride-commissies. Ook zijn er lhbti studentenverenigingen, waar je aan sociale en activistische activiteiten kunt meedoen.

Ben je zelf tussen de 16 en 25? Dan kun je je aanmelden voor de Gender Alliance. Dit is een doe-tank georganiseerd door Transgender Netwerk die samen met ons meedenkt en meewerkt aan projecten voor jongeren, zoals een goede informatievoorziening en ontmoetingsmogelijkheden.

Neem contact op met Anne Levah als je op zoekt bent naar vrijwilligerswerk. Zij kan met je kijken waar je behoeften liggen en je wegwijs maken in de mogelijkheden. 

Contactpersonen hierover

Foto van Anne met witte achtergrond

Anne Levah Russchen

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com