Tips om over drempels heen te komen

Veel mensen vinden het spannend om een eerste keer een activiteit te bezoeken. Het is een nieuwe plek met nieuwe mensen en je weet niet wat je kan verwachten. Het kan helpen om het voor jezelf niet te serieus te maken. Zie het als iets leuks en avontuurlijks. Spanning hoeft niet vervelend te zijn. Wanneer je spanning als vervelend ervaart, stel jezelf dan een paar vragen. Waarom vind ik het spannend? Voel ik me onzeker, of heb ik veel verwachtingen? Wees je bewust dat het niet altijd handig is om hoge verwachtingen te hebben. Niet elke activiteit zal even goed bij je passen en misschien maak je niet meteen vrienden. Maar de meeste ervaringen zijn op hun eigen manier waardevol.  

Vaak speelt bij onzekerheid de angst om anders te zijn, of om niet begrepen te worden. Maar juist binnen de transgender- en genderdiverse community begrijpen mensen vaak heel goed hoe het is om anders te zijn.   

Laat je vooral ook niet tegenhouden door eerdere ervaringen, geef jezelf de kans om een ervaring op te doen waar je wel goede herinneringen aan overhoudt. 

Je kunt altijd van tevoren een organisatie benaderen wanneer je het spannend vindt om naar een ontmoeting toe te gaan. Vraag de organisatoren gerust wat je kunt verwachten en of ze advies voor je hebben. Je kunt ook samen met iemand afspreken om ergens naartoe te gaan. Dat kan zowel met de reis ernaartoe als tijdens een activiteit een veilig gevoel geven. 

 Terug naar de communitypagina

Contactpersonen hierover

Foto van Anne met witte achtergrond

Anne Levah Russchen

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com