Wat is een community?

Een community is een gemeenschap van mensen. Vaak worden mensen binnen een community verbonden door een gemeenschappelijke deler. Je kunt bijvoorbeeld interesses delen, of ervaringen. In het geval van de transgender en genderdiverse community gaat het over een diverse groep mensen die als gemeenschappelijke deler ervaren dat hun genderidentiteit of genderexpressie deels of helemaal niet past bij het bij de geboorte toegewezen geslacht. Deze community bestaat zelf ook weer uit vele kleine en grotere gemeenschappen. Het is niet vanzelfsprekend dat iedere genderdiverse persoon zich thuisvoelt in een community. Dat is afhankelijk van jou als persoon en je eigen behoeften. 

Op deze community pagina vind je informatie over verschillende activiteiten en groepen waar je je bij kunt aansluiten. Maar ook vind je hier tips over hoe jij je tot een community kunt verhouden. Het is aan jou is of je deel wil uitmaken van een community. Bovendien kies je zelf welke community het beste bij jou past.  

Mensen die al langere tijd deel uitmaken van de community noemen het ook weleens ‘chosen family’ oftewel ‘gekozen familie’. Deze uitdrukking laat zien hoe waardevol de onderlinge vriendschappen binnen een community kunnen zijn.

Wees je wel bewust dat de uitwisseling tussen jou en andere mensen altijd van twee kanten komt. Daarom is het goed om jezelf af te vragen waar je precies naar op zoek bent. Is er een activiteit die daar op aansluit? Het kan ook zijn dat je bepaalde verwachtingen hebt waar een groep niet aan kan voldoen. Geef in dat geval niet op, maar blijf verder zoeken. Er zijn altijd wel mensen die jou begrijpen, waar het voelt als thuiskomen. Soms vraagt het wat meer inspanning om die te vinden. Of misschien is het een idee om zelf een activiteit te beginnen?  

Tip: Kijk ook even onder ‘Wat kun je doen’ om erachter te komen wat voor opties er zijn voor verschillende groepen en activiteiten!

Terug naar de communitypagina 

Contactpersonen hierover

Foto van Anne met witte achtergrond

Anne Levah Russchen

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com