« terug naar overzicht

Transgender Netwerk Nederland viert verjaardag met fotoserie over Amsterdamse trans organisaties

Transgender Netwerk Nederland viert verjaardag met fotoserie over Amsterdamse trans organisaties

Op zaterdag 7 september opent de foto-expositie Trans in Amsterdam bij Ihlia LGBT Heritage in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Aanleiding is het tienjarig jubileum van Transgender Netwerk Nederland (TNN).

Van dragshowbar Lellebel tot Trans United Nederland voor biculturele trans personen: de fotoserie Trans in Amsterdam portretteert twaalf verschillende Amsterdamse transgender organisaties.

De fotoserie is een initiatief van Transgender Netwerk Nederland, een organisatie die in 2009 werd opgericht om de samenwerking tussen trans initiatieven te bevorderen. De afgelopen tien jaar groeide het netwerk uit tot de landelijke politieke belangenbehartiger van trans personen in Nederland.

De fotoserie portretteert mensen die bij verschillende Amsterdamse trans organisaties zijn betrokken. Als bezoeker, als volger op Instagram, als cliënt of als vrijwilliger. De kijker krijgt zo een inkijkje in de trans gemeenschap in al haar diversiteit. Quotes van de geportretteerden geven een indruk van de betekenis die een organisatie voor een individu kan hebben.

Zo vertelt Sem dat hij door het zien van YouTube-filmpjes van The Transketeers ineens een toekomst voor zich zag die wél kansrijk kon zijn. En vertelt Vivonne over café Lellebel: “Als transgender mensen zijn we een minderheid. We moeten altijd ons best doen om ons aan te passen aan een norm waaraan we niet kunnen voldoen. In de Lellebel bepalen wíj de norm.”

Trans in Amsterdam is in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam te bezichtigen tot 3 november. De opening is op zaterdag 7 september. Om 14:30 uur is de inloop in de FORUMZAAL (6e etage), waar vanaf 15:00 uur de lezingen zijn van Alex Bakker, auteur van het boek Transgender in Nederland, en Eliza Steinbock, verbonden aan de Universiteit Leiden. Om 16.30 uur is de officiële opening (expositieruimte 3e etage).

 

Steun ons werk en draag bij aan de transgenderemancipatie!

Reageer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.