« terug naar overzicht

Technische dienst van Tangenborgh krijgt Transzoen uitgereikt

Technische dienst van Tangenborgh krijgt Transzoen uitgereikt

8 augustus ontvangt de technische dienst van Zorggroep Tangenborgh de transzoen. Deze prijs van Transgender Netwerk Nederland is voor werkgevers die het voortouw nemen in transgendervriendelijk werkgeverschap. Wilma Lippolt  heeft haar werkgever hiervoor voorgedragen .

GEEN BELEMMERING

De technische dienst van Zorggroep Tangenborgh heeft – officieel – sinds 2013 één vrouw in dienst: Wilma. In 2013 vertelde Wilma aan haar leidinggevende  dat ze niet man was, maar vrouw. Ze werkte er al sinds 2000, maar niemand wist beter dan dat ze één van de mannen was. Dat was voor haar leidinggevende Danny Kok geen belemmering om zich van zijn meest transgendervriendelijke kant te laten zien en Wilma uitstekend te ondersteunen in haar transitie.

Voor de lovende manier waarop de technische dienst van Tangenborgh Wilma’s transitie op de werkvloer gestalte heeft gegeven, ontvangen zij op dinsdag 8 augustus De Transzoen. Met deze prijs wil Transgender Netwerk Nederland werkgevers in het zonnetje zetten die transgendervriendelijk werkgeverschap hoog in het vaandel hebben. De Transzoen bestaat uit een glazen lichtsculptuur in de vorm van een hand, die de kleuren van de transgendervlag laat zien: lichtblauw, roze en wit. De prijs is gemaakt door kunstenares Katinka Waelbers.

BESTE BEENTJE VOOR

Leidinggevende Danny zal uit handen van TNN-bestuurslid Brand Berghouwer de Transzoen ontvangen. Danny heeft met zijn inzet voor Wilma laten zien hoe je als leidinggevende je transgender werknemers kan helpen bij de transitie op de werkvloer. Van uitwisseling met werkgevers die bekend waren met dit onderwerp tot kennismaking met andere trans personen, Danny zette voor Wilma zijn beste beentje voor.

“Er zijn behoorlijk wat transvrouwen werkzaam in mannenbolwerken, van defensie tot technische diensten. Danny laat zien hoe je met open vizier simpelweg je transgender werknemer respecteert en helpt bij de transitie.” 
Brand Berghouwer, bestuurslid TNN

VOORBEELD

TNN hoopt dat leidinggevenden van andere bedrijven een voorbeeld nemen aan Danny en de collega’s van Wilma. Om nog maar eens te onderstrepen dat Tangenborgh open staat voor iedereen, tekenen zij ook de Verklaring van Dordrecht. Daarmee gaat deze organisatie een inspanningsverplichting aan om voor iedereen een transgendervriendelijke werkvloer te bieden.

 

Reageer

2 reacties op “Technische dienst van Tangenborgh krijgt Transzoen uitgereikt”

  1. josch laurant schreef:

    een schone zaak……zo doen we het in holland

  2. Cathy schreef:

    Ik heb 22 maanden in de catering gewerkt en ik kreeg van mijn werkgever te horen gekregen, dat ik mijn vakantiedagen moet opnemen voor cosmetische operaties. Ik wist dat ik geen vaste aanstelling zou krijgen omdat ik 2 contracten van 11 maanden heb gekregen. Werkgevers zijn bang om 24 maanden te overschrijden. Dan moet je volgens de Flexwet een vaste aanstelling krijgen. Per 1 juli zit ik nu in de WW, en nu is mijn kans om alle cosmetische operaties te doen. Het UWV en de Gemeente moet mij ook met rust laten, omdat NU neem ik tijd voor mezelf. In plaats dat we over genderneutrale themas praten, kan TNN beter voor de transitieverlof zorgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.