« terug naar overzicht

Transgender Gedenkdag in Den Haag

Je wordt verwacht!
Zaterdag is het zover, de zesde editie van Transgender Gedenkdag in Nederland. Naar verwachting enkele honderden transgenders en hun sympathisanten uit binnen- & buitenland zullen stilstaan bij de slachtoffers van geweld tegen transgenders en bij de noodzaak van respect voor diversiteit.
Transgender Gedenkdag wordt elk jaar wereldwijd georganiseerd op of rond 20 november. Op deze dag worden de transgenders herdacht die het afgelopen jaar waar ook ter wereld zijn vermoord. De Nederlandse editie is dit jaar in Den Haag en wordt georganiseerd door TNN, samen met het COC Haaglanden.

Transgender zijn is in veel delen van de wereld een gevaarlijke zaak. Als de wet het niet strafbaar stelt, soms zelfs met de doodstraf, dan is het wel de samenleving die transgenders marginaliseert, criminaliseert en z’n schouders ophaalt als er weer een transgender is vermoord. Ook in het afgelopen jaar is de teller weer ruim boven de 200 slachtoffers uitgekomen. En dat zijn alleen de moorden die worden geregistreerd.

Ook in Nederland lopen transgenders risico’s. In 2007 is er nog een transgender vermoord, en met grote regelmaat worden transgenders uitgescholden, lastig gevallen, aangevallen en mishandeld op straat. Simpelweg omdat ze zichzelf zijn. Om daar stil bij te staan is er Transgender Gedenkdag, op zaterdag 20 november, vanaf 13.00 uur in Den Haag.

Reageer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.