« terug naar overzicht

Biblionet Drenthe verdient een Transzoen van Nathalie

Biblionet Drenthe verdient een Transzoen van Nathalie

Transvrouw Nathalie kan zichzelf zijn op de werkvloer

Voor Biblionet Drenthe staat de persoonlijke ontplooiing van iedereen centraal. Dat geldt zeker voor Nathalie, als werknemer bij Biblionet Drenthe had zij op de werkvloer haar coming-out als transvrouw. Vanaf het allereerste begin voelde zij zich gesteund en dat verdient waardering. Biblionet Drenthe krijgt daarom op 16 mei de Transzoen uitgereikt uit handen van Transgender Netwerk Nederland.

Met de Transzoen, een kunstwerk van Katinka Waelbers, wil TNN werkgevers die het goede voorbeeld geven in het zonnetje zetten. Want zeker op de arbeidsmarkt en de werkvloer hebben veel transgender personen het niet gemakkelijk. Ruim 40% maakt discriminatie mee.

Een beauty-avond voor vrouwen, georganiseerd door de personeelsvereniging, was voor de Almelose Nathalie het startpunt om zichzelf te zijn op de werkvloer. De steun van collega’s beperkte zich niet tot die werkvloer. Ze gingen ook met haar mee naar een ontmoetingsavond voor trans vrouwen in Groningen. Een avond die nog veel mooie herinneringen oproept bij Nathalie en collega’s.

De uitreiking van de Transzoen valt op de dag vóór de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie (IDAHOT). Transgender personen worden ook in Nederland nog regelmatig met negatieve reacties geconfronteerd. Van uitschelden tot ontslagen worden omdat je in transitie gaat, tot bedreiging en zelfs geweld. “Het is daarom super belangrijk om te laten zien hoe je als werkgever en collega’s het verschil kan maken in het leven van een transgender persoon,” aldus TNN-bestuurslid Alex Kain.

Reageer

4 reacties op “Biblionet Drenthe verdient een Transzoen van Nathalie”

 1. Shantae schreef:

  De enige manier om “geaccepteerd” te worden in Nederland waar dan ook is als men niks over je transverleden weet.

  Al die leuke onderzoekjes zijn niks waard want op het moment wanneer het te dichtbij komt dan denk men er meteen anders over.

 2. Cathy schreef:

  Als transgender kan je beter niet werken…Mijn transitie heeft al zoveel energie gekost…Waarom zou ik gaan werken bij bedrijven die mij niet accepteren ???….Ik heb al 20 jaar voor deze kutsamenleving gewerkt en voor de kinderen die ik niet heb…Nu ben ik 46 en ik geniet van mijn “pensioen”, omdat ik wil toch niet 70 worden. Ouderdom vind ik vreselijk.

 3. Cathy schreef:

  Als transgender kan je beter niet werken…Mijn transitie heeft al zoveel energie gekost…Waarom zou ik gaan werken bij bedrijven die mij niet accepteren…Ik heb al 20 jaar voor deze kutsamenleving gewerkt en voor de kinderen die ik niet heb…Nu ben ik 46 en ik geniet van mijn “pensioen”, omdat ik wil toch niet 70 worden. Ouderdom vind ik vreselijk.

 4. Cisca schreef:

  Ook ik ben tijdens mijn transitieperiode min of meer weggepest op mijn werk. Twee jaar thuis gezeten met aansluitend nog een jaar met complicaties en pijn na mijn operatie. Daarna op een HAVO/VWO aan het werk. Met open armen ontvangen. Na een jaar helaas afscheid moeten nemen, want het was een vervangingsbasn. Daarna 4 jaar op een basisschool geeerkt, de beste en fijnste werkkring die ik in mijn leven heb meegemaakt. Helaas werd de school opgeheven en werk ik nu opnieuw op een andere basisschool waar het ook fijn toeven is. Het feit dat ik een vrouw ben met een transgenderverleden speelt geen rol, niet bij de collega’s, niet bij de leerlingen en niet bij de ouders.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.