Gids voor werkgevers

Publicatie

Wil jij uitdragen dat transgender personen welkom zijn in jouw organisatie? Personeelsbeleid is eenvoudig transvriendelijk te maken, ook als je (nog) geen trans personen in dienst hebt. Onze handige gids speciaal voor werkgevers, diversiteitsadviseurs én HR- en personeelsmanagers, geeft richtlijnen en tips.

  • Tip: Benoem genderidentiteit en genderexpressie in inclusie- en diversiteitsbeleid

  • Tip: Wees voorbereid nog voordat iemand in transitie gaat: stel een richtlijn op

  • Tip: Bied een transitieverlof

Downloaden

Een schrikbarend aantal trans personen zit zonder werk thuis. Volgens het SCP hebben transgender personen drie keer vaker dan de algemene bevolking een werkloosheid- of arbeidsongeschiktheidsuitkering. Een van de redenen is dat ze niet zichzelf konden en durfden te zijn op de werkvloer of wanneer ze dat wel waren, zich niet welkom voelden door pesterijen of zelfs discriminatie.

Actie van werkgevers voor een transgendervriendelijke werkvloer is dus hoognodig. Niet alleen voor het welzijn en de financiële situatie van trans personen, maar zeker ook voor de rest van de maatschappij. Denk maar aan al de talenten en vaardigheden die voor de arbeidsmarkt verloren gaan met zoveel trans personen thuis. Om het voor werkgevers nog eenvoudiger te maken om hun beleid transgendervriendelijk te maken, lanceert TNN de Gids voor een transgendervriendelijke werkvloer. Hierin staan inspirerende praktijkvoorbeelden, wetenschappelijke bewezen interventies en praktische richtlijnen en tips.

Contactpersonen hierover

Lis Dekkers

mascotte transgender netwerk Publicatie

"Met gericht beleid en interventies kunt u positieve invloed uitoefenen op het verminderen van onbewuste vooroordelen en op werktevredenheid van uw transgender werknemer"

Gids voor werkgevers Downloaden

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com