Training toolkit voor HR-professionals

Toolkit

afbeelding training toolkit voor professionals in human resources

De meeste HR-professionals willen graag hun gender- en seksediverse werknemers ondersteunen. Helaas weten zij vaak niet hoe zij dat kunnen doen. Transgender Netwerk heeft een toolkit voor hen gemaakt, vol met tips, informatie en oefenscenario's.

  • Tip: Wees voorbereid. Een transitie op werk is een makkelijker proces als er al een richtlijn is opgesteld

  • Tip: Volg een bewustzijnstraining over transgender, intersekse en non-binaire werknemers

Downloaden

De positie op de arbeidsmarkt van transgender, intersekse en non-binaire mensen is zorgelijk. Dit bleek onder andere uit het onderzoek Trans, intersekse en non-binaire mensen aan het werk in Nederland, een onderzoek van Transgender Netwerk. Ook de kennis en expertise van HR personeel over gender- en seksediversiteit werd in dit onderzoek verkend. Daar bleek nog veel onbekendheid; ruim 1/3 van de bevraagde HR-professionals weet niet of de wet werkgevers verplicht om actie te ondernemen tegen het lastigvallen van transgender, intersekse en non-binaire medewerkers door collega’s.

Om deze situatie te verbeteren heeft Transgender Netwerk een toolkit voor HR-professionals ontwikkeld. Hierin vind je tips, best practices en training scenario’s. Deze kan je gebruiken als een basis voor een eigen training. Ook kan je de informatie gebruiken als basis voor eigen beleid.

 

Het Europese project Inclusion4All is mogelijk gemaakt met financiering door de Europese Unie onder het ‘Rights, Equality and Citizenship’ programma, en co-financiering van het ministerie van OCW. ‘Inclusion4All – Trans, intersex, and non-binary people at work’ is een tweejarig project. Hierin werkt Transgender Netwerk samen met vier internationale partnerorganisaties; lhbti-organisatie Háttér Társaság uit Hongarije, de Universiteit van Brescia uit Italië, vrouwenemancipatie organisatie Surt uit Spanje, en Zagreb Pride uit Kroatië. Samen zetten wij ons in tegen de discriminatie op de werkvloer van transgender, intersekse en non-binaire mensen door middel van onderzoek en trainingen.

Contactpersonen hierover

Foto van Lis met witte achtergrond

Lis Dekkers

mascotte transgender netwerk Toolkit

"Transitie kan een stressvolle ervaring zijn. Om goed steun te kunnen bieden aan medewerkers die in transitie willen, is voorbereiding van HR nodig."

Training toolkit voor HR-professionals Downloaden

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com