« terug naar overzicht

Mees Soffers, Trans Ambassadeur van TNN

Mees Soffers, Trans Ambassadeur van TNN

TNN startte in 2016 een nieuw project. Hierin staan transgender personen die actief zijn in de emancipatiestrijd centraal. Deze ware trans ambassadeurs hebben een belangrijke rol. Zij kunnen TNN ondersteunen bij het signaleren van problemen en ontwikkelingen. Daarnaast kunnen ze de standpunten van TNN uitdragen. Informeel gebeurt dit natuurlijk al. Nu gaan we het officieel maken.

Mees Soffers

Mees Soffers is in 1971 geboren en getogen in Breda, waar zij nog steeds woont.

Sinds 1990 is Mees in dienst bij de Koninklijke Landmacht, bij het wapen van de Verbindingsdienst. Tijdens haar dienstperiode is zij uit de kast gekomen als transgender. In het begin heeft ze hierdoor doodsbedreigingen ontvangen aan haar adres, gelukkig is dit nu verleden tijd.

“Na diepen dalen ligt het nieuwe leven voor je.”

Mees zet zich vanaf 2007 in als netwerker bij Stichting Homoseksualiteit en Krijgsmacht (SHK). Op open dagen van de krijgsmacht is zij een vraagbaak op het gebied van transgender personen bij defensie (zie foto).

In 2010 heeft Mees zichzelf aangemeld bij de Polikliniek Genderdysforie van het VUmc. Haar geslachtsaanpassende operatie heeft ze op 7 december 2013 gehad.

Wil je Mees uitnodigen als Trans Ambassadeur? Neem dan contact met ons op.

Ben jij actief voor de transgender emancipatie? Lees hier dan meer over het Trans Ambassadeurschap.

Reageer

2 reacties op “Mees Soffers, Trans Ambassadeur van TNN”

  1. Nico Lippe schreef:

    Ha, ik dacht op een vergelijkbare manier over de naam. Het gaat nl niet alleen over homoseksuelen maar ook over lesbiennes, biseksuelen en transgenders. Ik zou daarom meer voor de naam Stichting Seksuele- Genderdiversiteit Krijgsmacht zijn. Maar daar gaat TNN verder niet over. Ik zal eens even zoeken of ik contactgegevens van de SHK kan vinden.

  2. Cathy schreef:

    Niet alle transvrouwen en transmannen identificeren zich als homo. Een betere optie zou zijn Stichting Genderdiversiteit Krijgsmacht. Door dit krijg je meer aandacht en bereik voor alle transgenders. Ben ik de enige die zo denkt ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.