« terug naar overzicht

Nieuw onderzoek naar transgender en werk van start. Doe mee!

Nieuw onderzoek naar transgender en werk van start. Doe mee!

TNN en de Universiteit voor Humanistiek starten dit jaar weer een onderzoek naar transgender en werk. Dit keer ligt de nadruk op de werkvloerervaringen van transgender personen. In levensloopinterviews zullen onderwerpen als openheid over jezelf, de transitie, steun van collega’s of zelfacceptatie aan de orde komen.

Het onderzoek bouwt voort op eerder onderzoek van TNN en de Universiteit voor Humanistiek uit 2016. Met de uitkomsten van de levensloopinterviews, gecombineerd met de verzamelde data van vorig jaar, hoopt TNN nog beter in kaart te brengen wat de ervaring van trans personen op de werkvloer positief en negatief beïnvloedt. Samen met organisaties zoals GenderTalent en overheden hoopt TNN deze informatie in te zetten om arbeidsuitval van transpersonen te voorkomen.

UPDATE: Inmiddels hebben zich voldoende deelnemers gemeld voor het onderzoek.

Je kan je nog wel altijd aanmelden voor het TNN Studiedeelnemerspanel. Incidenteel kan je dan gevraagd worden deel te nemen aan onderzoek van studenten en scholieren naar ervaringen van transgender personen. Daarvoor kan je je hier aanmelden.

 

 

Reageer

Eén reactie op “Nieuw onderzoek naar transgender en werk van start. Doe mee!”

  1. […] Wil je meer info, of mee willen werken aan dit onderzoek? Check dan deze link. […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.