foto Jessica

24 april 2017

Afschuwelijke gijzeling en mishandeling transvrouw

In Hart van Nederland deed transvrouw Jessica op 23 april haar verhaal over een afschuwelijke gijzeling en mishandeling. Vijf verdachten zijn inmiddels opgepakt. TNN roept het OM op om grondig uit te zoeken of het feit dat Jessica trans is voor de verdachten aanleiding was haar slachtoffer te maken.

De daders waren duidelijk er op uit Jessica te overvallen, zo blijkt uit haar verhaal. Dat dit met zulk grof geweld gebeurde staat volgens Jessica niet op zichzelf. Zij denkt dat de transfobie van de daders er aan bij heeft gedragen.

“Daar kan Jessica heel goed gelijk in hebben,” aldus TNN-voorzitter Corine van Dun, “wereldwijd worden trans personen op de meest gewelddadige wijze mishandeld en vermoord omdat ze trans zijn. Wat Jessica is overkomen is helaas geen uitzondering. Gelukkig kan ze het na vertellen en zijn er verdachten opgepakt.”

TNN zal de zaak van Jessica daarom op de voet volgen en houdt hierover contact met het OM. Trans personen roepen we op altijd melding te maken en/of aangifte te doen van geweld of het nu verbaal of fysiek is. Dat geeft politie, overheid en TNN handvatten om een goede aanpak te ontwikkelen voor de bestrijding van dit soort transfoob geweld. Kijk voor meer informatie over melding maken van geweld of aangifte doen op onze website Transgender Info.

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com