19 maart 2013

Asscher komt met transgenderbeleid

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) stuurt binnenkort een brief naar de Tweede Kamer met maatregelen tegen discriminatie van transgenders op de arbeidsmarkt. Dat bleek donderdagochtend tijdens een debat over het discriminatiebeleid in de Tweede Kamer.

COC Nederland drong de afgelopen tijd diverse malen aan op dergelijke maatregelen. Ook Transgender Netwerk Nederland (TNN) pleit voor aanpak van de arbeidsmarktproblematiek. Henk Krol (50PLUS) kaartte de kwestie aan tijdens het debat in de Kamer.

Uit recent onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) blijkt dat transgenders vaak te maken krijgen met discriminatie. De helft van hen is op het werk niet open over de genderidentiteit. Transgenders ontvangen bijna vier keer vaker een arbeidsongeschiktheidsuitkering dan gemiddeld. Een derde van de alleenstaande transgenders heeft een inkomen dat onder de armoedegrens ligt.

Multicultureel

Asscher noemde acceptatie van seksuele gerichtheid en genderidentiteit in multiculturele kring als speerpunt van zijn integratiebeleid. Hij wil een landelijk dekkend opvangnetwerk realiseren voor multiculturele LHBT’s.

De Kamer voert binnenkort een afzonderlijk overleg over maatregelen tegen discriminatie van LHBT’s op het gebied van Veiligheid & Justitie.

Bron: COC Nederland

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com