11 juli 2018

Beoordeel aanbieders transgenderzorg op zorgkaart!

Op de zorgkaart van Nederland staan behalve fysiotherapeuten, psychologen en vele gespecialiseerde artsen nu ruim twintig zorgaanbieders op het gebied van genderdysforie: psychologen, logopedisten, GGZ en gendercentra. Op basis van jouw ervaring kun je de zorgaanbieders zelf een beoordeling geven. Daarmee help je anderen een keuze te maken.

Patiëntenorganisatie Transvisie heeft in juni de mogelijkheid gecreëerd dat deze zorgaanbieders speciaal op transgenderzorg op de zorgkaart gewaardeerd kunnen worden. Dit helpt om het totale zorgaanbod én de kwaliteit daarvan zichtbaar te maken.

Hoe werkt het?
Ga naar www.zorgkaartnederland.nl en geef waarderingen aan je zorgverleners. Dit kan je psycholoog zijn of je endocrinoloog, maar ook een chirurg, de huidtherapeut of logopedist.

Je kunt een beoordeling geven over de gehele zorginstelling of specifiek over je behandelaar. Soms zijn er ook specifieke teams apart te vinden, zoals het genderteam van het Vumc.

Staat jouw zorgverlener er niet tussen, dan kun je die aanmelden bij de redactie van zorgkaart Nederland. Dat kan hier.

Van belang is om bij het invullen van de waardering aan te geven dat het gaat om zorg voor de ‘aandoening’ genderdysforie. (we zijn niet erg gelukkig met de term ‘aandoening’).

Alle waarderingen op het vlak van genderdysforie zijn dan zichtbaar via deze pagina.

De contactgegevens die gevraagd worden, zijn voor de redactie zodat ze je review eventueel kunnen controleren. Dit is om misbruik te voorkomen. Het kan vijf dagen duren voor je review online staat. De redactie beoordeelt hem namelijk eerst nog.

Help jij mee met jouw ervaring om de transgenderzorg te verbeteren? Geef je mening.

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com