11 juni 2013

Emancipatie transgenders op politieke agenda

In de Tweede Kamer staat deze week de emancipatiebrief van minister Bussemaker op de agenda. Dat betekent dat er ook over de emancipatie van transgenders gesproken gaat worden. Te beginnen vandaag tijdens de hoorzitting over emancipatie. Deskundingen op verschillende terreinen van emancipatie gaan in gesprek met Tweede Kamerleden. TNN-voorzitter Carolien van de Lagemaat zal daar om 18:30 uur ook bij aanschuiven. Het is de opmaat naar het Algemeen Overleg van de Tweede Kamercommissie OC&W over emancipatiebeleid aanstaande donderdag.

BRIEF

TNN heeft de Tweede Kamerleden een brief gestuurd om ze zo goed mogelijk te informeren over transgenderemancipatie. In deze brief wijzen we nogmaals op de noodzaak voor een actieplan voor de emancipatie van transgenders. TNN had hier na de publicatie van het SCP-onderzoek ‘Worden wie je bent’ al opgewezen in een brief aan verschillende ministers. De maatregelen waar minister Bussemaker in haar emancipatiebrief mee kwam zijn een eerste aanzet. Volgens TNN zijn er gezien de problemen van transgenders daadkrachtigere maatregelen nodig.

In het algemeen overleg is transgenderemancipatie één van de vele onderwerpen op de agenda. Uit het laatste onderzoek van het SCP is juist gebleken dat er meer aandacht nodig is voor de emancipatie van transgenders. Daar pleit TNN dan ook voor bij de Tweede Kamer. Die kan de minister om een aparte brief verzoeken om antwoord te krijgen op vragen over de emancipatie van transgenders.

WAT IS ER NODIG?

Om de emancipatie van transgenders werkelijk vooruit te helpen is het nodig om op de volgende vier knelpunten maatregelen te treffen:

  • Maatschappelijke uitval
  • Veiligheid en discriminatie
  • Zorg en welzijn
  • Acceptatie

In onze brief zijn de maatregelen die in het actieplan thuishoren terug te lezen. TNN hoopt dat de Tweede Kamerleden deze knelpunten bij de minister aankaarten tijdens het Algemeen Overleg.

LIVE VOLGEN

De hoorzitting en het Algemeen Overleg zijn via een livestream te volgen, kijk voor meer informatie op de website van de Tweede Kamer.

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com