FNV logo in het blauw

26 oktober 2016

FNV steunt transitieverlof, nu kabinet nog

Het FNV steunt als eerste vakbond het voorstel van TNN voor een transitieverlof. Zij heeft minister Bussemaker, verantwoordelijk minister voor emancipatiebeleid, een brief gestuurd. Het Actieplan-T van TNN en CAOP, waarmee begin 2016 het transitieverlof op de politieke agenda werd gebracht, wordt 27 oktober weer behandeld in de Tweede Kamer.

Met de steun van FNV en diverse politieke partijen hopen CAOP en TNN dat het transitieverlof serieus onderzocht gaat worden door het kabinet. Doel van een transitieverlof is transgender werknemers en hun werkgevers duidelijkheid en zekerheid te geven. Trans werknemers die een medische transitie ondergaan moeten zich nog ziek melden voor de duur van hun medisch herstel van operaties. In transitie gaan is echter geen ziekte. Een vergelijkbare verlofregeling zoals die voor zwangerschap en na de bevalling aanwezig is, past beter bij deze persoonlijke omstandigheid.

Op de vraag of betaald transitieverlof er moet komen voor trans personen die een medische transitie starten antwoordde tot nu een meerderheid van de TNN achterban positief. Ben jij het eens met het FNV dat de overheid dit moet regelen of denk je daar anders over? Laat het ons weten.

Het Algemeen Overleg waarin het transitieverlof op de agenda staat is live te volgen via de livestream van de Tweede Kamer en is openbaar voor publiek. Het debat begint morgen (27 oktober) om 10:00 uur in de Troelstrazaal.

 

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com