Foto van optreden Antony Hegarty die zingt

29 februari 2016

Anohni boycot Oscaruitreiking

De transgender zangeres Anohni, bekend van Antony and the Johnsons, heeft besloten de Oscars te boycotten. Anohni was samen met componist J. Ralph genomineerd in de categorie Beste Originele Nummer met hun lied Manta Ray uit de documentaire Racing Exctinction. 

De zangeres is de eerste transgender muzikant die genomineerd is voor een Academy Award, maar was niet gevraagd om op te treden tijdens de uitreiking van de awards. De officiële reden hiervoor zou het gebrek aan tijd zijn. Andere genomineerden zoals Sam Smith, Lady Gaga en The Weekend treden wel op, net als Dave Grohl (niet genomineerd). David Langs nummer Simple Song #3 zal ook niet gespeeld worden tijdens de Oscars, wat volgens Anohni erop wijst dat de organisatie blijkbaar alleen commercieel succesvolle artiesten wil laten optreden.

Hoewel Anohni stelt dat ze niet denkt dat ze niet gevraagd is omdat ze een transgender muzikant is, maar dat het haar wel herinnert aan het gevoel inadequaat te zijn omdat ze transgender is. Zo zegt ze: “Het is geen geïsoleerde gebeurtenis, maar een reeks gebeurtenissen die in de loop der jaren voorkomen en een systeem creëren dat me wil ondermijnen, eerst als feminien kind, en nu als androgyne transvrouw.”

Het statement van Anohni over de Oscars, waarin ze het ook heeft over het klimaat en feminisme, is hier te lezen.

Afbeelding: Rex features via AP Images

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com