27 maart 2012

Gevolgen faillissement Schorer

Met het uitspreken van het faillissement van de Schorer Stichting 13 maart jongstleden komt een einde aan een waardevol instituut. Schorer is ondermeer bekend van het Gay and Lesbian Switchboard, de roze buddyzorg, HIV-preventie en Veilige Haven. Sinds 1 januari 2011 is de professionele hulpverlening van Transvisie overgegaan in de Schorer Stichting en vonden de patiëntenorganisatie (POST) en TNN als onderhuurder hun huidige huisvesting in het pand van Schorer aan de Sarphatistraat in Amsterdam. Hiermee heeft de Schorer Stichting zich dus ook zeer dankbaar gemaakt voor transgenders in Nederland.

Momenteel wordt er hard gewerkt om de professionele zorg van Transvisie te kunnen continuëren in een nieuwe zelfstandige stichting, Transvisie Zorg. Er wordt ook met TNN en POST gezocht naar gezamenlijke huisvesting in Amsterdam. Tot deze betrokken kan worden zullen Transvisie, POST en TNN hun werkzaamheden en activiteiten nog vanuit het huidige adres voort blijven zetten.

Bereikbaarheid

Vanwege het faillissement van Schorer is vanaf maandag 19 maart de bereikbaarheid van de professionele hulpverleners van Transvisie Zorg niet gegarandeerd via het eigen telefoonnummer 020-5739480. Bij geen gehoor kun je contact krijgen met de hulpverlening via het telefoonnummer van de patiëntenorganisatie POST: 020-5739430. TNN blijft bereikbaar op het telefoonnummer 020-5739427.

Het postbusnummer waarop de Amsterdamse onderdelen van Transvisie bereikbaar waren vervalt. Met ingang van 24 maart kan alle (papieren) post voor Transvisie Zorg evenals voor POST en TNN verstuurd worden naar Sarphatistraat 35, 1018 EV Amsterdam. E-mailadressen van Transvisie en POST blijven overigens normaal bereikbaar.

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com