Hanzehogeschool Groningen ontvangt transzoen

3 april 2017

Hanzehogeschool Groningen ontving prijs transgendervriendelijk werkgeverschap

3 april heeft  de Academie voor Sociale Studies van de Hanzehogeschool Groningen de Transzoen ontvangen. Deze prijs van Transgender Netwerk Nederland is voor werkgevers die het voortouw nemen in transgendervriendelijk werkgeverschap. Docent Niek Delfgou heeft zijn werkgever hiervoor voorgedragen. De Hanzehogeschool is de eerste werkgever die de prijs heeft ontvangen.

Op maandag 3 april is de Hanzehogeschool met de uitreiking van de Transzoen in het zonnetje gezet. De Transzoen bestaat uit een glazen lichtsculptuur in de vorm van een hand, die de kleuren van de transgendervlag laat zien: lichtblauw, roze en wit. De prijs is gemaakt door kunstenares Katinka Waelbers.

VOORRECHT

Michèle Garnier van de Hanzehogeschool ontvangt de Transzoen omdat zij Niek alle gelegenheid en medewerking heeft gegeven om zijn transitie in eigen tempo doen. “Het mooiste is ook dat mijn collega’s hebben aangegeven het een voorrecht te vinden om van zo dichtbij een transitie te mogen meemaken”, aldus Niek.

“De ervaring van Niek met zijn werkgever laat het goede voorbeeld zien. Er zijn werkgevers waar de transitie op de werkvloer wel goed gaat en dat mag gezien worden.” Corine van Dun, voorzitter TNN

VERKLARING VAN DORDRECHT

Paul van der Wijk van het College van Bestuur van de hogeschool onderstreepte maandag nogmaals de voortrekkersrol van de Hanzehogeschool met het tekenen van de Verklaring van Dordrecht. Daarmee onderschrijft een werkgever haar toewijding aan transgendervriendelijk werkgeverschap. De tien punten in deze Verklaring bieden daarvoor een duidelijk kader. Na de gemeentes Den Haag, Utrecht, Enschede, Lelystad, Amsterdam en toezeggingen van gemeentes Tilburg en Arnhem, is de Hanzehogeschool Groningen de eerste onderwijsinstelling die de Verklaring ondertekent.

ONDERWIJS

Voor transgender studenten heeft TNN in het najaar van 2016 de brochure Transgender in het onderwijs verspreid. Daarin staan tips en handvatten voor onderwijsinstellingen en vertrouwenspersonen voor de ondersteuning en begeleiding van transgender studenten en scholieren.

Lees het persoonlijke verhaal van Niek Delfgou op Transgender Info.

Wil jij jouw werkgever voordragen voor een Transzoen? Klik dan hier voor meer informatie.

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com