Foto vaneen toiletpot met rood betegelde vloer en muur.

7 maart 2017

Hooggerechtshof VS doet geen uitspraak over wc-regels transgender personen

Het hooggerechtshof in de Verenigde Staten heeft de zaak van transgender man Gavin Grimm die over wc-bezoek gaat, terugverwezen naar een lagere rechtbank. De aanleiding is hiervoor het besluit van president Trump om een aantal maatregelen voor de gelijkheid van transgender personen terug te draaien.

Op zijn middelbare school in Virginia mocht Gavin niet naar het mannentoilet en dit terwijl de wet onder president Obama in 2016 was aangepast. De regering onder Obama besliste toen dat scholen en universiteiten transgender personen de toestemming en mogelijkheid moeten geven om het toilet te gebruiken dat hun geslachtelijke identiteit weerspiegelt. Vorige maand werd deze beslissing door de nieuwe regering ingetrokken. Het beleid rond toiletbezoek voor transgender personen is bij de afzonderlijke staten komen te liggen. Daarmee vervalt ook de basis voor het hooggerechtshof om een uitspraak te doen.

De zaak heeft enorm veel aandacht gekregen. Gavin wordt in zijn rechtzaak gesteund door transgender activisten. Zijn zaak moet nu naar een rechtbank in Richmond in Virginia.

Bron: http://nos.nl/artikel/2161645-hooggerechtshof-vs-geen-uitspraak-over-wc-regels-transgenders.html

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com