11 mei 2011

Kamervragen over wachtlijsten transgenderzorg

GroenLinks Tweede Kamerlid Linda Voortman heeft  kamervragen gesteld aan de minister van Volksgezondheid, Edith Schippers, over de wachtlijsten in de transgenderzorg. Dit is gebeurt naar aanleiding van de klachtenbundeling die TNN naar de Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft gestuurd over deze wachtlijsten bij het VUmc. TNN is zeer tevreden met deze schriftelijke kamervragen. Minister Schippers wordt gevraagd hoe het komt dat er wachtlijsten zijn, en of zij bereid is hier verandering in te brengen en daarmee invulling te geven aan het streven van het kabinet naar een toekomstbestendige transgenderzorg.

De Inspectie zal natuurlijk nog onderzoek moeten doen, het is voor de minister echter geenszins mogelijk om de extreme wachtlijsten in de transgenderzorg te ontkennen. TNN kijkt daarom uit naar de antwoorden van de minister. Tevens wachten wij de uitkomsten van het onderzoek van de Inspectie af.

TNN wil ook haar blijk van dank uiten richting de cliënten van het VUmc Zorgcentrum voor Genderdysforie die hun klachten over de wachtlijsten bij ons kenbaar hebben gemaakt. De kamervragen van Linda Voortman zouden zonder hen niet tot stand zijn gekomen.

Lees hier het bericht van GroenLinks over Linda Voortman’s kamervragen.

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com