4 december 2014

Mishandeling eist wederom transgender leven

Voor de tweede keer dit jaar is in Nederland een transgender door geweld om het leven gekomen. Gerritson Noel Angila, ook bekend als Sonny, werd door een bekende gewurgd. Transgender Netwerk Nederland is geschokt door de moord. TNN wenst de nabestaanden sterkte met hun verdriet.

Na de moord op Michelle Koek in april dit jaar, is dit de tweede keer in één jaar dat geweld een transgender het leven kost. “De Nederlandse samenleving zet hiermee in Europa een bedenkelijk voorbeeld neer”, aldus TNN-voorzitter Carolien van de Lagemaat. Wereldwijd lopen transgenders een groter risico om met dodelijk geweld in aanraking te komen. Dit is het gevolg van een ernstig stigma. “Nederland kan niet meer beweren een veilig land te zijn voor transgender ”, vervolgt Van de Lagemaat.

BESCHERMING

TNN pikt al enige jaren signalen op van geweld en bedreiging tegen transgenders.

“Deze moorden zijn nu hét signaal aan de politiek om transgender levens beter te beschermen”

Carolien van de Lagemaat

Volgende week verschijnen zowel Europese cijfers van het Fundamental Rights Agency als een rapportage van TNN zelf over discriminatie van transgenders. De conclusie kan getrokken worden dat discriminatie de levens van transgenders onveilig maakt, zowel in de privésfeer als in de maatschappij als geheel.

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com