afbeelding genderdoeboek

11 december 2021

Nieuwe publicatie: Genderdoeboek voor scholen

Na het GenderDoeboek voor organisaties is er nu óók een voor scholen. Deze nieuwe publicatie geeft handvatten, weetjes en tips om genderdiversiteit te verwelkomen op de basis- en middelbare school.

Met de informatie uit het GenderDoeboek voor Scholen kunnen docenten, schoolleiding en ander schoolpersoneel eenvoudig een veilige omgeving creëren voor álle leerlingen, dus ook voor transgender leerlingen.

Het GenderDoeboek voor Scholen: Op weg naar een genderinclusieve school voor primair en voortgezet onderwijs bestaat uit een aantal losse boekjes, sommige meer gericht op de directie en ondersteunend personeel, andere op docenten en zorgcoördinatoren. De factsheets zijn bedoeld voor álle medewerkers.

In de klas

Je leert wat begrippen als genderdiversiteit en genderidentiteit precies betekenen, hoe genderdiversiteit en sociale veiligheid met elkaar verbonden zijn, hoe je genderinclusief lesgeeft, waar je op moet letten bij een transgender kind in de klas en hoe je praktische zaken regelt die de ruimte voor genderdiversiteit vergroten.

Ook komen leerlingen zélf aan het woord om te vertellen wat zij goed vonden werken. Zo vertelt Sidney (17) “Ik miste vroeger erkenning voor wie ik was, ik mocht er niet zijn, mij werd juist gestimuleerd om als jongen te gedragen. Ik had de erkenning nodig voor wie ik was en de ruimte om te kunnen zijn wie ik ben.” Ze hoopt dat met het Gender Doeboek voor Scholen meer scholen begrip en ruimte willen creëren voor genderdiversiteit.

Paarse Vrijdag

Ter gelegenheid van Paarse Vrijdag is het Gender Doeboek voor Scholen vanaf vandaag downloadbaar. Ontvang je de publicatie graag in druk? Stuur dan een mail naar info@transgendernetwerk.nl dan sturen wij je deze in januari 2021 toe.

Download Het GenderDoeboek voor Scholen hier:

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com