7 mei 2013

Stuitende berichtgeving PowNed over transgender kunstenares

Media berichten niet altijd even genuanceerd over transgenders. Powned maakt het nu echter wel heel bont. Transgender performance kunstenares Willemijn Da Campo is onderwerp van een stuitend bericht op hun website.

Met haar kunstproject Transgender Isolation Performance wil ze aandacht vragen voor eenzaamheid en uitsluiting van transgenders. Bij Powned is het echter haar geslacht dat aanleiding vormt seksueel getinte beledigende uitingen van Powned en hun reaguurders. Jiro Ghianni van het TranScreen filmfestival waar Willemijn’s performance aan verbonden is noemt de berichtgeving “ronduit walgelijk”. TNN is het hier volledig mee eens.

Is dit hoe een omroep haar verantwoordelijkheid neemt? Is dit het voorbeeld dat de jeugd aangereikt krijgt? Alles wat je niet begrijpt of wat ver van je af staat bespotten en belachelijk maken?

Uit de berichtgeving van Powned gaat het signaal uit dat transgenders beledigen bon ton is. Hun geslacht is publiek bezit en mag ontkend en belachelijk gemaakt worden. TNN is van mening dat dit afkeer en zelfs haat jegens transgenders  aangewakkert. Enig besef van wat Powned met deze berichtgeving aanricht lijkt afwezig. Willemijn vraagt met haar performance aandacht voor iets dat Powned blijkbaar graag in stand houdt. Namelijk de uitsluiting van transgenders in de Nederlandse samenleving.

TNN houdt contact met Willemijn over de stappen die ze van plan is te gaan zetten. Wij zullen haar steunen waar dat mogelijk is.

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com