8 augustus ontvangt de technische dienst van Zorggroep Tangenborgh de transzoen. Deze prijs van Transgender Netwerk Nederland is voor werkgevers die het voortouw nemen in transgendervriendelijk werkgeverschap. Wilma Lippolt heeft haar werkgever hiervoor voorgedragen.
GEEN BELEMMERING
De technische dienst van Zorggroep Tangenborgh heeft – officieel – sinds 2013 één vrouw in dienst: Wilma. In 2013 vertelde Wilma aan haar leidinggevende dat ze niet man was, maar vrouw. Ze werkte er al sinds 2000, maar niemand wist beter dan dat ze één van de mannen was. Dat was voor haar leidinggevende Danny Kok geen belemmering om zich van zijn meest transgendervriendelijke kant te laten zien en Wilma uitstekend te ondersteunen in haar transitie.
Voor de lovende manier waarop de technische dienst van Tangenborgh Wilma’s transitie op de werkvloer gestalte heeft gegeven, ontvangen zij op dinsdag 8 augustus De Transzoen. Met deze prijs wil Transgender Netwerk Nederland werkgevers in het zonnetje zetten die transgendervriendelijk werkgeverschap hoog in het vaandel hebben. De Transzoen bestaat uit een glazen lichtsculptuur in de vorm van een hand, die de kleuren van de transgendervlag laat zien: lichtblauw, roze en wit. De prijs is gemaakt door kunstenares Katinka Waelbers.
BESTE BEENTJE VOOR
Leidinggevende Danny zal uit handen van TNN-bestuurslid Brand Berghouwer de Transzoen ontvangen. Danny heeft met zijn inzet voor Wilma laten zien hoe je als leidinggevende je transgender werknemers kan helpen bij de transitie op de werkvloer. Van uitwisseling met werkgevers die bekend waren met dit onderwerp tot kennismaking met andere trans personen, Danny zette voor Wilma zijn beste beentje voor.
“Er zijn behoorlijk wat transvrouwen werkzaam in mannenbolwerken, van defensie tot technische diensten. Danny laat zien hoe je met open vizier simpelweg je transgender werknemer respecteert en helpt bij de transitie.”
Brand Berghouwer, bestuurslid TNN
VOORBEELD
TNN hoopt dat leidinggevenden van andere bedrijven een voorbeeld nemen aan Danny en de collega’s van Wilma. Om nog maar eens te onderstrepen dat Tangenborgh open staat voor iedereen, tekenen zij ook de Verklaring van Dordrecht. Daarmee gaat deze organisatie een inspanningsverplichting aan om voor iedereen een transgendervriendelijke werkvloer te bieden.