13 november 2013

TNN feliciteert lesbische ouderparen met overwinning in senaat

TNN feliciteert ook COC Nederland en Stichting Ondersteboven. Het wetsvoorstel Lesbisch ouderschap kan aanstaande dinsdag 19 november op een meerderheid in de Eerste Kamer rekenen. Beide organisaties hebben jaren voor deze erkenning van lesbische ouderparen gestreden. Het is voor deze gezinnen een grote overwinning. De wet regelt dat de vrouwelijke partner van de moeder het kind dat binnen hun relatie wordt geboren kan erkennen. Daarmee ontstaat gelijkstelling met hetero-ouderparen waarbij het kind met donorzaad is verwekt.

ROZE STEMBUSAKKOORD

TNN hoopt dat deze positieve uitkomst de toon zet in de Eerste Kamer om ook de transgenderwet goed te keuren. In het Roze Stembusakkoord waar een meerderheid van de politieke partijen in 2012 zijn steun voor uitsprak werd toegezegd beide wetsvoorstellen binnen een jaar geregeld te hebben. Hoewel dat jaar inmiddels al voorbij is laat de verhouding in de Eerste Kamer zien dat ook de transgenderwet op de steun van een meerderheid moet kunnen rekenen. Het is nu wachten op de verdere behandeling van dit wetsvoorstel in de Eerste Kamer.

Lees hier het bericht van COC Nederland naar aanleiding van het debat over de wet Lesbisch ouderschap in de Eerste Kamer.

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com