21 april 2011

TNN ondertekent petitie COC Nederland

Voorzitter Carolien van de Lagemaat heeft de petitie ‘Voorlichting over homoseksualiteit op elke school’ ondertekend om ervoor te pleiten dat de kerndoelen nog dit jaar worden aangepast met als doel dat voorlichting over homoseksualiteit en transgender zijn op elke school vanzelfsprekend wordt.

In 2009 heeft een meerderheid van de Tweede Kamer ingestemd met de motie van D66 om aandacht voor seksualiteit en seksuele diversiteit op te nemen in de kerndoelen van het primair en voortgezet onderwijs. Seksuele diversiteit is de overkoepelende term voor homoseksualiteit, biseksualiteit, lesbisch zijn en transgender zijn (LHBT). Genderdiversiteit is in dit geval dus onderdeel van de term seksuele diversiteit. Als scholen worden verplicht om aandacht te besteden aan seksuele diversiteit, kan de kennisvergroting over genderidentiteit en genderexpressie het klimaat op scholen verbeteren voor transgender kinderen, jongeren en docenten.

Voor dit schooljaar (2010-2011) heeft TNN subsidie ontvangen van OCW voor het project ‘Veilige school voor genderkinderen’ dat door Transvisie wordt uitgevoerd. Inmiddels heeft Transvisie vijfentwintig scholen en genderdysfore leerlingen kunnen ondersteunen. Van de genderkinderen onder de twaalf gaat uiteindelijk een op de vier een medische transitie in. Boven de twaalf ligt dat percentage hoger.

Onderteken ook zelf de petitie

Credits

Branding & design Cheerleader.studio

Website development Digitmind.nl

Fotografie headers: Tengbehkamara.com